8 companys d’aventures, Toni Fabregas, Nitus, Beth, Jordi Jimenez, Joan Jardi, Toni Rentero, Ruben Castro i Oscar Luna, quedem el diumenge 30 de novembre ben d’hora, ben d’hora. A les 6:00 am, començem a carregar les BTT’s als cotxes i posem direcció cap a la Pobla de Lillet, on farem la ruta que ens ha preparat el company: Josep Valls Pellicer, ( Gepi )creador de la Transcatllaras , Pedals D’Olot i Trans Terra Alta.

Ja ens va cometar el Gepi que per gaudir hauriem de patir una mica.

Comencem el matí pujant per la pista de Falgars, clot del Teixó, refugi Arderivo, uns 12km i 700+ per escalfar cames…Anem pasant per la serra i de cop girem a dreta i va començar l’especatcle direccio cap Al Joc de la Pilota, on varem tastar els primer corriols dels dia. Continuem enllaçant pistes amb corriols i corriols amb pistes,tots ells enmarcats per uns colors de tardor impresionants, verds, grocs, marrons, tons lilosos, nomes una paraula: UAU! Mica en mica pasen els km i el desnivell.

Ens plantem a Sant Julia de Cerdanyola on fem parada per esmorzar a ca la Marieta. Tracte bo i ràpid. Amb la panxa plena omplim bidons a la font del poble i san tornem-hi. Pista, pista per agafar alçada i ha veure que ens depara la tornada….

Arribem al punt més alt del dia despres de 13km i 800+ de cop, 1710m!! La collada del Gran Pedrís. Ens prenem un petit relax per recuperar forces i gaudir del que ens deparava el recorregut.

El Gepi tenia tota la rao: Després de la segona pujada tindreu una tornada cap a la Pobla molt entretinguda i divertida.

Res mes encertat, per començar la tornada un camp a través llarg empalmant amb corriolets que amb prou feina entra la llum…. Seguim per la Baga de L’Ardericó, Monclús, Baga dels Cellers, Torrent del Junyent i acabem de gaudir a l’Ermita de Sant Miquel. Trams de la Transcatllaràs. Si el pimer tram era de UAU, aquest no te qüalificació!!! UAU, espectacular, sense paraules…. Falten adjectius!!!

Tots diem el mateix: Desde la Collada fins al final es de traca i mocador!

En un parell de corriolets mes arribem a la Pobla de Lillet, on portem a sobre 51km i 2200+ i moltes hores!!!.

comentaris: Oscar Luna

les fotos